Ta hjälp av golvspecialister vid golvrenovering

Håller du på att renovera eller planerar att fixa till ditt golv finns det några saker som är bra att tänka på. Många väljer att renovera själva för att hålla nere kostnaden. Det kan dock ibland vara skönt att ta in professionell hjälp. Just golv kan vara lite knepigt att renovera själv.

Har du tröttnat på ditt gamla golv och vill fixa till det kan du också ta hjälp av specialister. Genom att gå in på https://parkettspecialisten.se/ kan du välja mellan olika tjänster och få en offert. Du får även svar inom en timme. En fördel med att ta hjälp av specialister inom golv är att du också får en fem års garanti.

”Det gamla matsalsgolvet har skolmatsalens egen personal kunnat sköta om under arbetsdagen. Men den nya parketten kräver en mer avancerad omvårdnad.” enligt Aftonbladet.

Fördelar med att förnya ditt golv

Ett nytt golv kan skapa ett helt nytt intryck av ditt hem. Beroende på golvets skick kan det även vara bra att byta golv på grund av slitage. Vill du inte lägga ett helt nytt golv kan golvslipning vara ett alternativ. Golvslipning passar lamellparkett, trägolv av ek, bok, furu och fiskbensparkett. Efter slipning kan du göra ytbehandling för att få ett skyddande lager. Har du svårt att välja ytbehandling kan du fråga golvexperter om råd.

Ta hand om ditt golv

Beroende på vilket golv du har krävs det sedan olika typer av rengöring. Du behöver till exempel vara mer försiktig med trägolv. Det är viktigt att sköta om ditt golv på rätt sätt för att undvika skador på golv. Då kan det räcka att ha en fuktig mopp för rengöring av golvet. Plastgolv är mer tåligt och kan därför vara mer mottagligt mot såpa och andra rengöringsmedel.