Köp renoveringsobjekt från kunnig lokal mäklare

Lokala mäklare sitter inne på viktiga kunskaper om fastighetsbeståndet i Stockholm och på Södermalm. När du ska köpa ett renoveringsobjekt bör du ta reda på vilka renoveringar du faktiskt kan göra innan du skriver kontrakt. En erfaren mäklare med lokalkännedom hjälper dig göra rätt val på bostadsmarknaden 2023.

Det är inte för sent att göra bostadskarriär i Stockholm. Hos stadens mäklarfirmor, som SkandiaMäklarna Södermalm, finns flera renoveringsobjekt som kan vara av intresse för den som vill få in en fot på bostadsmarknaden i Stockholm. Under en tid har vi sett sjunkande bostadspriser till följd av den allmänna ekonomin. Nu verkar dock priserna vara på väg uppåt igen, vilket kan tolkas som att det nu är rätt läge att köpa bostad.

”Bostadsmarknaden är väsentligt piggare idag än för ett par månader sedan”, säger bostadsanalytiker Erik Holmberg till Dagens Industri.

Lokal mäklare på Södermalm vet vilka renoveringsobjekt som är bra investeringar

På en konkurrensutsatt bostadsmarknad som Södermalms kan det vara klokt för en ovan köpare att ta hjälp av en mäklare med god lokalkännedom. Inte alla objekt som är till salu är bra investeringar. Du som planerar att renovera upp en äldre lägenhet bör rådgöra med mäklaren om vilka renoveringar som faktiskt kommer kunna göras. I januari 2023 trädde en rad nya regler i kraft vad gäller renovering av bostadsrätt. En erfaren mäklare på Södermalm kan erbjuda värdefulla råd vad gäller just den fastighet du tänkt investera i.

Särskilt kan en eventuell K-märkning medföra begränsningar för eventuella renoveringar. Det är inte förbjudet att renovera ett K-märkt hus, men det finns särskilda regelverk att förhålla sig till. På Södermalm finns ett flertal K-märkta hus, och det kan vara klokt att läsa på om hur klassificering av hus fungerar hos Stadsmuseet.