Planera för oförutsedda utgifter vid husbyggnation

Att bygga ett eget hus är en spännande och livsavgörande process. Det kräver noggrann planering och en realistisk budget för att undvika överraskande kostnader längs vägen. Vid behov av finansiering är det viktigt att överväga olika alternativ och ta reda på hur du kan ansöka om ett lån på ett smidigt sätt. En kontokredit kan vara ett attraktivt alternativ till ett traditionellt banklån på grund av dess flexibilitet och tillgänglighet.

En kontokredit gör lånandet av pengar smidigare och ger dig ekonomisk flexibilitet när du bygger ditt drömhus, så ansök här för att se vilka villkor som passar din finansiella situation bäst och ger dig trygghet i byggprocessen.

Sätt upp en budget innan du börjar bygga

Innan du påbörjar byggprocessen är det avgörande att läsa på ordentligt och ha en budget på plats. En av de vanligaste fallgroparna är att underskatta kostnaderna för material, arbetskraft och eventuella förändringar eller tillägg under projektets gång. Det är därför viktigt att ha en buffert för oförutsedda utgifter, vanligtvis mellan 10–20% av den totala budgeten. Tänk på att det finns flera saker i samband med en renovering eller husbyggnation som du kan göra själv. Det enda du behöver undersöka är om du faktiskt får göra det rent lagligt. Detta kan exempelvis gälla elinstallationer och arbete med vattenrör och liknande. Dock kan du spara mycket pengar om du är händig.

Varför välja en kontokredit istället för ett traditionellt lån hos banken?

  • Flexibel tillgång till pengar: Med en kontokredit har du tillgång till en förutbestämd kreditgräns som du kan dra nytta av vid behov. Du behöver inte använda hela krediten på en gång, vilket ger dig flexibilitet att hantera olika utgifter löpande.
  • Bra återbetalningsplan: Kontokrediter erbjuder vanligtvis flexibla återbetalningsplaner som passar din ekonomiska situation. Du kan välja att betala av hela beloppet i en engångsbetalning eller fördela betalningarna över tid.
  • Minskar behovet av att söka om lån igen: Med en kontokredit har du en löpande kredit som kan användas vid behov utan att du behöver bekymra dig om att byta bank eller få för höga kostnader. Du behöver inte ansöka om ett nytt lån varje gång ett ekonomiskt behov uppstår. Det sparar tid och möjliggör snabbare tillgång till kapital när du behöver det som mest.